Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

ΝΕΟΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΝ ΚΕΙΜΕΝΟΝ ΣΧΕΤΙΚΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΑΡΑΘΡΩΣΙΝ ΤΩΝ 83 ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ ΣΤΟ ΜΑΖΙ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΑΛΕΣΕ ΤΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

ΝΕΟΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΝ ΚΕΙΜΕΝΟΝ ΣΧΕΤΙΚΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΑΡΑΘΡΩΣΙΝ ΤΩΝ 83 ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ ΣΤΟ ΜΑΖΙ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΑΛΕΣΕ ΤΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ:
http://www.kalavrytanews.com/2014/12/15-1943.html
-----
ΑΠΟΣΠΩΜΕΝ:
Η ιστορική έρευνα διευκρινίζει ότι την διαταγή εκτέλεσης των Γερμανών αιχμαλώτων στις 7/12/43 φέρει την υπογραφή Μίχος [ο Αρχηγός ΕΛΑΣ Πελοποννήσου, σμήναρχος Δημήτριος Μίχος], Αλέξανδρος (Κασσάνδρας), Αχιλλέας ( Δανιηλίδης) και συντάχθηκε στο σπίτι της εξαδέλφης του Μίχου, Μπαλαλά, επι παρουσία των Άγγλων συνδέσμων της SOE 133 Άντονυ και Μακ Μάλεν, δακτυλογραφήθηκε δε από τον γραμματέα του 12 Συντάγματος ΕΛΑΣ, Παναγιώτη Πόλκα και διεκπεραιώθηκε από τον Πότη Ματζουράνη. Η εκτέλεση των αιχμαλώτων αποφασίστηκε στις 25/11/43 στα γραφεία του Πελοποννησιακού Γραφείου στην Πορταριά Αρκαδίας από τον Γραμματέα Νίκο Γαμβέτα ανατέθη δε στην εκτέλεσή της στον διοικητή του 9ου Συντάγματος ΕΛΑΣ Χρήστο Στασινόπουλο. Η αλληλογραφία του Μίχου με την SOE 133 αποδεικνύει τα παραπάνω. Τονιζεται οτι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αυγή, ο Μίχος το 1960, απατώντας στον Παναγιώτη Κανελλόπουλο για τις ευθύνες του ΕΛΑΣ, υποστήριξε ψευδώς οτι η εκτέλεση των αιχμαλώρων έγινε μετά την σφαγή των Καλαβρύτων...
------
ΕΔΩ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ:
1) Οτι η καταβαράθρωσις εγένετο κατόπιν αποφάσεων των Ανωτάτων οργάνων του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ που ελήφθησαν κατόπιν μελέτης του πράγματος, δεν ήτο ούτε συγκυριακή, ούτες εσπευσμένη (είχον προηγηθή 50 ημέρες αιχμαλωσίας των Γερμανών).
2) Οτι ήτο εν γνώσει των Αγγλων, οι οποίοι έδωσαν την έγκρισίν των.
3) Επίσης, ο Αρχηγός ΕΛΑΣ Πελοποννήσου Μίχος αναδεικνύει την σχέσιν των κατοίκων των Καλαβρύτων με τους αιχμαλώτους Γερμανούς γράφων:
Σαν αφορμή στάθηκε η εκμηδένιση ενός λόχου (Γερμανών) ορειβατών που έγινε στην περιοχή Ρωγών-Κερπινής στις 16-17 Οκτωβρίου (1943) από το αντίπαλο Τάγμα των Καλαβρύτων με Καλαβρυτινούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου